حل أداءات وتقييمات الوحدة الثانية انجليزي للصف الثاني الإعدادي الترم الأول 2026
ينشر «شبابيك» حل الأداءات الصفية والواجبات المنزلية والتقييمات الأسبوعية في الوحدة الثانية بمادة اللغة الإنجليزية، لطلاب الصف الثاني الإعدادي، الفصل الدراسي الأول للعام 2025 2026.
فقد أعدت وزارة التربية والتعليم والتعليم الفني، كتاب الأداءات والتقييمات الأسبوعية في اللغة الإنجليزية للمرحلة الإعدادية، وفقًا لتوجيهات وزير التربية والتعليم محمد عبد اللطيف.
يأتي الكتاب كجزء من رؤية شاملة لتطوير المناهج، تهدف إلى تحويل المقرران من مجرد حفظ للمعلومات إلى عملية استكشاف وتفكير علمي.
ويتطلع عدد كبير من الطلاب والطالبات للإطلاع على تلك الأداءات الصفية والمنزلية والتقييمات الأسبوعية مرفق بها الحل، لمعرفة الإجابات النموذجية لتلك الأسئلة.
إجابات الأداء الصفي والواجب المنزلي والتقييم الأسبوعي انجليزي تانية إعدادي الوحدة الثانية
حرص الكثير من المعلمين والمعلمات لمادة اللغة الإنجليزية على حل أداءات وواجبات وتقييمات الوحدة الثانية للصف الثاني الإعدادي، وتوفيره للطلاب تيسيرًا عليهم وليتعرفوا على الإجابات الصحيحة.
وجاءت الأسئلة كما يلي:
Lesson 1: Protecting Your Privacy in the Digital Age
1. You can change your website ...... to control who can see your information.
-
Answer: b) settings
2. The antonym of the word “small” is “......”
-
Answer: a) big
3. One of the tips for keeping safe online is to change your ...... often.
-
Answer: c) password
4. We should keep our information ...... to stay safe online.
-
Answer: b) secure
5. Your ...... is a mark or impression something leaves online.
-
Answer: a) digital footprint
* Home Performance: اكتب فقرة من 90-110 كلمة عن "كيف تبقى آمناً على الإنترنت".
Lesson 2: Staying Safe Online
Activity 1: Choose the correct answer
1. You should think ...... before posting personal information online.
-
Answer: b) carefully
2. The verb “experience” means to go ...... something yourself.
-
Answer: c) through
3. An ...... is a person who is fully grown up.
-
Answer: c) adult
4. I ...... my friends twice a week.
-
Answer: b) call
5. English ...... all over the world.
-
Answer: b) is spoken
Activity 2: Complete the sentences
1. Strong passwords ...... (are using) to protect our information.
-
Answer: are used
2. Our lessons ...... (are teach) well by our teachers.
-
Answer: are taught
3. My room ...... (keeps) clean to stay healthy.
-
Answer: is kept
Home Performance: Rewrite the sentences
1. My mother cleans our apartment every day. (is)
-
Answer: Our apartment is cleaned every day.
2. Egypt exports a lot of products to many countries. (exported)
-
Answer: A lot of products are exported by Egypt.
3. Teachers in our schools use the latest technology inside the classes. (used)
-
Answer: The latest technology is used inside the classes.
4. If water is boiled, it turns into vapor. (If we .....)
-
Answer: If we boil water, it turns into vapor.
Lesson 3: Managing Your Online Data
1. Your digital footprint is made up through the ...... you leave behind when using social media.
-
Answer: c) clues
2. When someone chooses to post or share something online this is ...... footprints.
-
Answer: b) active
3. It is very important to think carefully before you share something online as what you share adds to your ......
-
Answer: a) online identity