حل الأداء الصفي والواجب المنزلي والتقييم الأسبوعي الثالث انجليزي للصف الأول الثانوي الترم الأول 2026
ينشر شبابيك حل أداءات وتقييمات الأسبوعي الثالث من مادة اللغة الإنجليزية للصف الأول الثانوي بالفصل الدراسي الأول، للعام الدراسي الجديد 2025 2026.
حل أداءات وتقييمات انجليزي أولى ثانوي أسبوع ثالث ترم أول 2026
بدأت وزارة التربية والتعليم في تطبيق نظام الأداءات والتقييمات الأسبوعية لطلاب المرحلة الثانوية، والذي يهدف إلى قياس نواتج التعلم بشكل مستمر.
بدأ المعلمون في نشر نماذج حل أداءات وتقييمات مادة اللغة الإنجليزية للصف الأول الثانوي بالأسبوع الثالث.
تضمنت الأنشطة مجموعة من الأسئلة مرفق بها الإجابات كالتالي:
الأداء الصفي (Class Performance)
Choose the correct answer:
1. We should use ............... technology to increase its products.
-
Answer: a) advanced
2. My mother ............... a delicious meal yesterday.
-
Answer: a) has prepared
3. Heba ............... attend the meeting last week.
-
Answer: c) didn't
4. I hope, I will ............... my grandmother’s wealth after her death.
-
Answer: b) inherit
5. I’d rather you ............... now. I’m busy.
-
Answer: b) don’t come
6. We ............... into a new big flat two weeks ago.
-
Answer: b) moved
7. Someone stole the mobile while I...............
-
Answer: b) was sleeping
8. It is time we ............... our lesson.
-
Answer: d) studied
9. Stories of success can ............... people to work harder and succeed.
-
Answer: d) inspire
10. The pyramids show the ............... of our ancient Egyptian civilization.
-
Answer: b) greatness
موعد امتحانات الصف الأول الثانوي شهر أكتوبر 2025
الواجب المنزلي (The Novel: The Old Man and the Sea)
1. Hemingway used Santiago’s eyes to show his inner spirit. Discuss giving your opinion.
-
Answer: He described them as "clear and bright" to show his inner strength and hope despite his old age.
2. In what ways does Santiago represent courage even before the big journey begins?
-
Answer: He keeps going to the sea every day, faces laughter with dignity, and plans to go farther.
3. The villagers think that Santiago was unlucky. Do you think they were right? Why?
-
Answer: Yes, I think so because he spent 84 days without a fish.
4. The boy spent his evenings with Santiago. Comment giving your reasons.
-
Answer: The boy spent his evenings with Santiago because he loved and respected the old man. He regarded Santiago as a grandpa. Their relationship is a source of comfort and companionship for both of them.
5. In what way does Santiago’s hut reflect his personality?
-
Answer: Santiago's hut is a reflection of his humble and simple personality. It contains only the bare necessities, such as a bed, a table and a chair.
التقييم الأسبوعي (Weekly Assessment)
Group (A)
1. When I saw the snake, I shouted. (On)
-
Answer: On seeing the snake, I shouted.
2. She sent me an e-mail two days ago. (I)
-
Answer: I was sent an e-mail two days ago.
3. What did you do yesterday? (all day)
-
Answer: What were you doing all day yesterday?
4. The farmers were watering the garden all day yesterday. (being)
-
Answer: The garden was being watered by the farmers all day yesterday.
5. The phone rang while I was studying science. (When)
-
Answer: When the phone rang, I was studying.
Group (B)
1. I was reading a book when the light went out. (While)
-
Answer: While I was reading a book, the light went out.
2. While driving to work, I had a terrible accident. (Just as)
-
Answer: Just as I was driving to work, I had a terrible accident.
3. I was asleep and suddenly I heard a loud cry. (As)
-
Answer: As I was asleep, I suddenly heard a loud cry.
4. While I was watching the film, I fell asleep. (during)
-
Answer: I fell asleep during the film.
5. They sent us an invitation two weeks ago. (We)
-
Answer: We were sent an invitation two weeks ago by them.